В серията Дарени за поколенията, ще покажем изложбата на доц. д-р Динамир Предов. Артистът на Международната асоциация за артистична фотография със седалище в Париж, AFIAP доц. д-р Динамир Предов, дарява в навечерието на Рождество Христово на Музея на фотографията в Казанлък, една от най-значимите си колекции, изложбата „Пресичайки столетията“.

За специалистите и познавачите името на доц. д-р Динамир Предов е повече от познато. Неговият принос към българската фотография е безспорен. Още през 1984 г. той получава званието „фотограф-художник“, от 2006 г. е АFIAP. Автор е на 25 самостоятелни изложби и има над 100 участия в международни салони, от които е получил множество отличия.

Академичната дейност на доц. Предов бележи създаването на собствена програма по фотография още през 1995 г. в Нов Български университет. Там той води специализирани курсове в различни дисциплини – рекламна, студийна, портретна, приложна, актова фотография. Преподава на студентите и работа с Фотошоп и други дизайнерски програми. Автор е на учебниците „Увод в художествената фотография“ и „Портретна фотография“.

Изложба Динамир Предов - Пресичайки столетията

Вашият коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана публично. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувайте