Британският фотограф Дейвид Кингстън ще представи своите „Случки от улицата“ в първата си у нас изложба в Музея на фотографията в Казанлък. Изложбата се открива на 1-и август.

Авторът, роден през 1961 г., учи изкуства и специализира фотография в колежите Нанитън и Хинкли, Англия. Животът му се преобръща, когато през 2002 г. идва в България и купува къща в курортния град Хисар. Животът у нас в специфичната местна културна среда, със сигурност променя подхода му на изразяване чрез изкуството на светлината, признава самият той.

Експозицията, която Кингстън реди в Казанлък, обединява пъстри фотографии със сюжети от улицата. Денят и нощта в градската среда в България и по света, човешкото лице в безбройните му състояния, човешката фигура във възрастите на детството, зрелостта и старостта, композирани сред реалистичните, но в същото време, мистично пресъздадени урбанистични елементи, се обединяват в яркото пълноцветно послание на фотографиите на Дейвид Кингстън, което открива Смисълът в свежестта, силата и в крайна сметка – в радостта от живота.

Дейвид е увлечен от фотографията още като момче. По-късно решава да се занимава комерсиално с това, но за кратко. Следва съсредоточаване върху работата по собствените му , вече – предимно художествени проекти. Последните изложби на британеца водят до Nuneaton Arts Trail, Leicester Open 28 and Hinckley Atkins Gallery, в Англия.

Музеят на фотографията открива изложбата с негови работи на 1-и август, 2018 г. от 18.00 часа. За откриването на изложбата в единствения в България Музей на фотографията, се очаква да пристигне и самият Дейвид Кингстън.

 

Вашият коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана публично. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувайте